TUIN
BUITEN
BINNEN

Wie vertelt me wat er in mijn woning gebeurt wanneer ik op vakantie ben?

VEDO volgt u overal! Met afstandsbediening via smartphone, tablet of PC kunt u altijd zien wat er in uw woning gebeurt, berichten versturen aan bewakingscentrales, de ontwikkeling van de gebeurtenissen controleren en eventuele valse alarmen onmiddellijk oplossen.

Wat doe ik met de hond of de kat?

De geavanceerde en intelligente technologie van VEDO herkent de huisdieren en vermijdt dat het alarm ten onrechte afgaat. Dankzij de visuele controle, lokaal en op afstand, weet u bovendien onmiddellijk wie het systeem heeft “gewaarschuwd” en kunt u kiezen of en hoe u wilt ingrijpen.

Moet ik de muren beschadigen om het systeem te installeren?

Nee, dit is niet noodzakelijk, VEDO kan ook via een draadloos systeem functioneren. Betrouwbaar, veilig, maakt het mogelijk uw woning te beveiligen zonder breek- en sloopwerk.

Raakt het systeem geblokkeerd als de stroom uitvalt?

Nee! Het systeem blijft normaal functioneren alsof er niets aan de hand is. Dit is mogelijk omdat VEDO is uitgerust met een batterij die ervoor zorgt dat het systeem van stroom wordt voorzien. Het is mogelijk om tijdig een waarschuwing “stroomuitval” te ontvangen als de storing niet tijdig wordt opgelost.

Wat doe ik als het alarm afgaat terwijl ik niet in huis ben?

Het VEDO systeem is speciaal ontworpen om het beheer van alarmsituaties gemakkelijk en snel te laten verlopen: op de eerste plaats meldt het systeem middels een TELEFOONOPROEP, SMS, MMS VIDEO, MAIL wat voor soort probleem zich in de woning heeft voorgedaan (een venster of deur die geopend werden, ongewenste aanwezigheid/activiteit in de tuin etc.), nadat u hebt begrepen om wat voor probleem het gaat, kunt u beslissen hoe in te grijpen.

Ik vind het moeilijk om codes in te voeren op het keypad, het is te ingewikkeld, wat kan ik doen?

Comelit biedt ook in dit geval de meest praktische oplossing. VEDO is namelijk uitgerust met speciale proximity-sleutels of afstandsbedieningen, die ook als sleutelhanger gebruikt kunnen worden en die toegang tot het systeem geven. U beheert VEDO eenvoudig door de sleutels in de buurt van het keypad of de module te houden.

En als ik de sleutel verlies of als deze gestolen wordt?

Geen angst, het deactiveren van een sleutel via het VEDO systeem is gemakkelijk en snel. Als de sleutel eenmaal gedeactiveerd is kan er geen enkele handeling meer mee worden verricht.

Kan ik een sleutel aan de werkster geven? En wat als de werkster tijdens mijn vakantie mijn huis betreedt?

Vedo lost ook dit probleem op. De sleutel kan alleen voor bepaalde tijdstippen en bepaalde dagen geactiveerd worden. Op die manier zorgt u ervoor dat extern personeel, zoals de tuinman etc. uitsluitend bepaalde zones kunnen betreden en alleen wanneer u dat wilt.

Kan ik een verbinding tot stand brengen tussen het VEDO systeem en een bewakingsbedrijf of een bevriend iemand (familielid, buur, ...)?

Uiteraard, en het is één van de meest praktische en veilige oplossingen om snel en met vertrouwen over te gaan van controle tot een rechtstreekse interventie ter plaatse. Op het moment dat VEDO een risicosituatie of een daadwerkelijke inbraak detecteert, worden het waarschuwingssignaal en alle bijbehorende berichten automatisch naar het bewakingsbedrijf of de vertrouwenspersoon gezonden, die dus onmiddellijk te weten komen of en hoe ze in moeten grijpen.

Elektronica is niet mijn sterke kant… is het VEDO systeem gebruiksvriendelijk?

VEDO van Comelit heeft een keypad met bijzonder gebruikersvriendelijk display. Iedereen is in staat om te controleren of het systeem correct werkt en om de verschillende functies te bedienen. Bovendien vormt het elegante design van dit uiterst geavanceerd systeem een verrijking voor elk interieur.